Za starše                              

Za starše

Aktualni dogodki

 • 28. Mestni otroški parlament

  "Šolstvo in šolski sistem" je tema o kateri so letos razpravljali osnovnošolski parlamentarci iz Ljubljane, delegati svojih osnovnih šol. 

  "Želimo si več sodelovanja, več raziskovalnih in več projektnih nalog. Želimo si več spoštovanja s strani učiteljev ter vsebin, ki spodbujajo in razvijajo vrednote in kakovostno sobivanje. Želimo si več izkustvenega učenja, več tematskih dni in tudi več pouka v naravi", so le nekatere od trditev katere so mladi parlamentarci izpostavili. 

  43 otrokom so, med drugim, prisluhnili še: g. Tone Dolčič, namestnik Varuhinje človekovih pravic RS; ga. Simona Rogič Ožek, predstavnica Zavoda za šolstvo RS; ga. Eva Dolinar, predstavnica Urada za preprečevanje zasvojenosti MOL; g. Timotej Vitez, predstavnik Urada Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko; ga. Lorieta Pečolar, ravnateljica OŠ Koseze ter g. Jaka Kovač, predstavnik Sodelovalnih pristopov. 

  Razveselili smo se tudi prihoda Župana MOL, g. Zorana Jankoviča, ki je, na zanimiv in srčen način, otrokom odgovorjal na njihova zastavljena vprašanja, vezana predvsem na razvoj MOL.

  Otroški parlament so moderirali člani delovnega predsedstva, katere so mladi parlamentarci izvolili na pripravljalnem srečanju, izvedenem dne 7. februarja 2018, in so ga sestavljali naslednji otroci:

  • predsednik: Val Njegovan;
  • podpredsednik: Arijan Ceroviku;
  • Zapisničarka: Ester Polak;
  • verifikacijska komisija: Jakob Zajec in Lina Molnar 

  Hvala delovnem predsedstvu in vsem ostalim sodelujočim za odlično izpeljan 28. Mestni otroški parlament.