Za starše                              

Za starše

Aktualni dogodki

  • 30 let Konvencije o otrokovih pravicah

    Veleposlaništvo Republike Italije in  Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani sta organizirala javno okroglo mizo "30 let Konvencije o otrokovih pravicah", ki je bila izvedena v sredo, 17. aprila 2019. v prostorih Pravne fakultete v Ljubljani.

    Udeležence dogodka je uvodoma nagovoril minister dr. Miro Cerar, ki je izpostavil edinstvenost Konvencije o otrokovih pravicah. Konvencija je pred tridesetimi leti spremenila način obravnave otrok, saj so z njo otroci postali imetniki pravic in niso bili več zgolj predmet zaščite. Kljub spremembam, ki jih je s seboj prinesla Konvencija, otroci po svetu še vedno trpijo zaradi različnih razlogov, kot so lakota, bolezni, različne oblike zlorab, naravne nesreče in oboroženi spopadi. Agenda 2030 za trajnostni razvoj s svojimi cilji daje nov okvir, v katerem ne smemo nikogar pustiti ob strani in priznava otroke in mlade kot enakovredne deležnike. Konvencija o otrokovih pravicah je enako pomembna danes kot je bila ob sprejetju.

    Več o Konvenciji o otrokovih pravicah pa si lahko preberete na tej povezavi.

Zadnja novica

Juhuhu POČITNICE SO TU!!!

Vsem otrokom, njihovim staršem in skrbnikom, vsem ravnateljicam in ravnateljem, vsem učiteljicam in učiteljem, vsem svetovalnim delavkam in svetovalnim delavcem, vsem pedagogom in vsem ostalim želimo lepe, prijetne, razigrane, navihane, sproščene poletne POČITNICE!!!!  JUHUHU!!!


Arhiv novic  

Konvencija o otrokovih pravicah

Poenostavljena konvencija o otrokovih pravicah


Mednarodno priznanje za mlade


Telefon za otroke in mladostnike


Koledar aktivnosti


Koristno

Prijava na e-obveščanje
Počitniški programi MZPM
Programi za podjetja
Podporniki MZPML
Dohodnina 0,5%
Pogosta vprašanja