Za starše                              

Za starše

Dogodki

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012

 • Zeleni nahrbtnik 2016

  December smo začeli z izobraževanjem - izveden seminar za mentorje programa Zeleni nahrbtnik.

 • Pasti mladostništva - izobraževanje za mentorje OP

  Kaj dojemamo pod besedno zvezo "Pasti mladostništva" in katere vse aktivnosti lahko izvajamo z otroci v posamezni triadi, smo se pogovarjali na izobraževalnem seminarju namenjenem mentorjem otroških parlamentov v Ljubljani.

 • Kreativno razmišljanje - pot do moje podjetnosti

  Kaj v meni prižge ogenj, v čemu sem dober, katere lastnosti imam in mi lahko pri iskanju svoje nove karierne poti pomagajo? In še mnogo več smo odkrivali na izobraževalni delavnici za mlade.

 • Nekaj ti moram povedati

  Danes, 1. oktobra, si je 80 predšolskih otrok ogledalo predstavo: Ko bom velik, bom.. v izvedbi Stana Vilarja. 

 • Poletne počitnice 2015

  Letos je z nami svoje počitniške dni preživelo več kot 200 osnovnošolcev, ki so se vključili v različne poletne počitniške aktivnosti, kot so to bile: likovne ustvarjalnice, potepanja po Ljubljani, foto tečaj ali pa celodnebno počitniško varstvo, ki je bilo sofinancirano s strani MOL, ter tako za starše brezplačno. 

  Vsem otrok se zahvaljujemo za kakovostno sodelovanje in prijetno druženje, vsem staršem pa za zaupanje, ki ste nam ga namenili, ko ste otroka zaupali k nam v varstvo. 

 • Delavnica s Tešky-im

  V čertek, 18.6., je bila izvedena zaključna delavnica programa "Moja pot - moja prihodnost!"

 • Trenutki skozi moje oči

  V torek, 16.6.2015 smo, v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Ljubljani, odprli foto razstavo "Trenutki skozi moje oči!".

  Razstavo si lahko ogledate do 30.6.2015.

 • Ples, ki povezuje...

  V soboto, 13.6., so se prostovoljci Mestne ZPM Ljubljana, skozi ples, povezovali...

 • Podjetje "Družilnica" podarilo nove obleke za otroke

  Podjetje "Družilnica" je, ob zaprtju trgovine z otroškimi oblačili, za otroke iz socialno ogroženih družin, podarilo kar štiri velike vreče popolnoma novih otroških oblačil. 

  V imenu otrok in njihovih staršev, se "Družilnici" iskreno zahvaljujemo.

 • Ne - stres - am se!

  V sklopu ciklusa brezplačnih izobraževalnih delavnic za prostovoljce, izvedena 4 urna delavnica Ne - stres - am se!

 • Mladi fotografi na obisku foto studia "Foto Grad"

  Otroci, vključeni v projekt Življenje v Ljubljani skozi moje oči, so obiskali enega izmed najstarejših družinskih foto studiev v Ljubljani, foto studio Foto Grad, kjer so se prelevili v prave mlade profesionalne fotografe.

 • Kaj dela laboratorijski tehnik?

  V sklopu programa MOJA POT - MOJA PRIHODNOST so otroci imeli priložnost spoznati delovno okolje in delovne naloge laboratorijskega tehnika in laboratorijskega mikrobiologa. 

 • Mestni otroški parlament 2015

  IZOBRAŽEVANJE IN POKLICNA ORIENTACIJA je tema 25. otroškega parlamenta. Dne 12. februarja so otroci - delegati 38 ljubljanskih šol v Mestni hiši v Ljubljani, debatirali o pomembnosti izobraževanja, o odnosu mladih do izobrazbe, o prednostih in pomanjkljivostih formalnega in neformalnega izobraževanja, motivaciji mladih za izobraževanje...

 • Zmajček Jurček odšel na svoje letošnje potepanje

  In smo ga ponovno pričakali - čas, ko se naš Zmajček Jurček s svojim Zelenim nahrbtnikom, odpravi na potepanje po ljubljanskih vrtcih, kjer otrokom pomaga pri skrbi za zdravo in čisto naravo. Skupaj z njim smo zapeli njegovo pesem, mu pokazali zemljvid njegovega letošnjega potovanja in mu zaželeli srečno pot.

  Ker pa v tem letu obeležujemo 2000 let EMONE, bo tudi naša tema, katero nam bo Zmajček Jurček predstavi, vezana na nastanek Ljubljane. Da bi mu delo olajšali, smo skupaj z mentorji programa Zeleni nahrbtnik obiskali Mestni muzej Ljubljana, kjer so nam pokazali in pričarali zgodovino nastanka mesta.

  http://mzpm-ljubljana.si/public/files/Category14/DSC01424.JPG

 • S gledališkimi predstavami pričakali dedka Mraza

  V veselem decembru, ko je vse dišalo po cimetovh piškotih in toplemu čaju, ko smo nestrpno čakali prihod vsakega dobrega moža posebej, so prostovoljci Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljane, za otroke izvedli kar 14 gledaliških prednovoletnih predstav in tako številnim otrokom pričarali čarobni čas pravljic.

  http://mzpm-ljubljana.si/public/files/Category14/DSC01433.JPG