Za starše                              

Za starše

Aktualni dogodki

 • Mladi, HIV in Stigma

  Znanje in ozaveščenost o HIV in drugih spolno prenosljivih boleznih v Sloveniji je precej nizka, zato vedno več mladih ljudi prakticira deviantne, nevarne in visoko tvegane spolne prakse. Posledica tega je povečanje števila okužb z virusom HIV in drugih okužb s spolno prenesljivimi boleznimi. Visok je tudi delež mladih, ki se pozno odločijo za pregled.

  Šolski sistem ne zagotavlja zadostnega znanja, glede prenosa virusa HIV, pomembnosti preprečevanja, testiranja in zgodnjega odkrivanja. Zaradi pomanjkljive spolne vzgoje, je nezavedanje o spolnem prenašanju virusa HIV in testiranje na HIV še vedno "tabu" tema tako pri mladih kot splošni populaciji.

  Verjamemo, da lahko s pravo komunikacijo, učinkovitim medsebojnim izobraževanjem ter z vključitvijo različnih zainteresiranih organizacij prispevamo k globalnemu cilju zmanjševanja širjenja virusa HIV. 

   

   

Zadnja novica

Za družine brezplačno

Spoštovane družine!

Muzeji, galerije in druge kulturno - umetnostne ustanove za vas brezplačno odpirajo svoja vrata. Od 15. maja – mednarodnega dneva družin do konca Tedna družin – 22. maja, vas vabimo k ogledu stalnih zbirk, tematskih razstav ali posebnih dogodkov, ki vam bodo polepšali dan.

Na tej povezavi vam posredujemo seznam vseh ustanov in ob koncu tudi prireditve in dogodke, ki jih pripravljajo nekatera naša društva in zveze prijateljev mladine po Sloveniji.

Skupaj z otroki boste spoznavali skrivnosti umetnosti, se zabavali, učili ter tako skupaj preživeli zanimive urice vašega prostega časa.


Vljudno vabljeni!

 


Arhiv novic  

Konvencija o otrokovih pravicah

Poenostavljena konvencija o otrokovih pravicah


Mednarodno priznanje za mlade


Telefon za otroke in mladostnike


Koledar aktivnosti


Koristno

Prijava na e-obveščanje
Počitniški programi MZPM
Programi za podjetja
Podporniki MZPML
Dohodnina 0,5%
Pogosta vprašanja