Za starše                              

Za starše

Novice

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012

 • Čarobne, navihane, ljubezni polne praznike vam želimo in vse dobro v novem letu!

  Ekipa Mestne ZPM Ljubljana

 • Jesenske počitnice

  Vsem otrokom želimo lepe, zabavne in barvite jesenske počitniške dni!

   

 • Likovne delavnice za otroke

  V sodelovanju s dipl. likovno pedagoginjo, ga. Niko Rosman, otrokom/mladostnikom, ki so se v času poletnih počitnic 2015, udeležili počitniških aktivnostih Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljana, ponujamo možnost vpisa na likovne delavnice, tečaje risanja, slikanja in/ali kiparjenja, ter priprave za likovne sprejemne izpite, brez vpisnine. 

  Več o delavnicah in tečajih pa na spletni strani www.Oart.si

   

 • Začetek novega šolskega leta in Teden otroka

  In šolske klopi so se znova napolnile smiley

  Vsem šolarjem želimo eno lepo, mirno, ustvarjalno, znanja polno in s prijatelji obarvano novo šolsko leto. 

  Vsem prvošolčkom pa čestitke ob vstopu v novo življensko obdobje. 

  Ob tem pa vam sporočamo, da je znana tema letošnjega Tedna otroka, ki nosi naslov: NEKAJ TI MORAM POVEDATI. Teden otroka letos praznujemo od 3. do 11. oktobra.

   

   

 • Paket pomoči socialno najšibkejšim

  Če vas pestijo stari dolgovi, ki vam ne omogočajo, da bi lahko poravnali tekoče obveznosti ter tako povzročajo nadaljnje kopičenje dolgov, lahko zaprosite za odpis terjatev. Projekt "Paket pomoči" najšibkejšim omogoča enkraten odpis dolgov za boljše izhodišče v jutrišnji dan. 

 • Zdravstvena letovanja

  V oddaji "Kje pa vas čevelj žulji?" Val-a 202, sta v sredo 20. maja 2015 na temo "Zdravstvena letovanja" sodelovali Generalna sekratarka ZPMS, ga. Breda Krašna in ga. Sladjana Jelisavčić, direktorica Področja zdravstvene analitike in ekonomike pri ZZZS. Kar nekaj pomembnih dejstvih je bilo izrečenih.

 • Predavanja za starše

  Spoštovani starši, stari starši, skrbniki otrok in ostali, ki vas razvoj otroka zanima!

  Mestna ZPM Ljubljana tudi v letu 2015, v sodelovanju s javnimi zavodi MOL, za vas izvaja brezplačna predavanja/delavnice, čigava vsebina je vezana na razvoj otroka in medsebojne odnose.

  Termine brezplačnih predavanj si lahko ogledate tukaj.

  Veseli bomo vaše udeležbe.

 • ZPMS oštro zavrača varčevalne ukrepe MIZŠ

  V petek, 9. 1. 2014, smo bili pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) prek medijev seznanjeni z informacijo, da bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) zarezalo v osnovno in srednje šolstvo. Najprej z ukinitvijo plačila učiteljem za nudenje učne pomoči, ki jo ti zagotavljajo učencem, temu ukrepu pa naj bi sledila tudi ukinitev financiranja interesnih dejavnosti in spremembe financiranja šol v naravi, glasbenih šol, manj denarja naj bi dobile srednje šole. Pri ZPMS takšne ukrepe označujemo kot nedopustne in neodgovorne. Sprašujemo se, ali se tisti, ki sprejemajo te kratkovidne ukrepe, zavedajo, da s tem dolgoročno škodijo razvoju otrok in s tem razvoju družbe. Po nam znanih podatkih bo MIZŠ privarčevalo malo, a posledice bodo trajne in nepopravljive. To je dejstvo, prek katerega ne smemo. Več o našemu odzivu preberete tukaj.