Za starše                              

Za starše

Aktualni dogodki

 • Otroci na dogodku s predsednikom republike, g. Borutom Pahorjem

  Otroci, ki svoje počitniške dni preživljajo na poletnih aktivnostih, organiziranih s strani Mestne ZPM Ljubljana, so se v ponedeljek, 16. julija udeležili svečanega dogodka vročitve listin o častnem pokroviteljstvu ustanovam pobudnicam Nacionalnega meseca skupnega branja 2018.

  »Z Nacionalnim mesecem skupnega branja 2018 mlade spodbujamo, da berejo in se o branju pogovarjajo,« je dejal predsednik Pahor. Spomnil je, da smo lani v svetu obeleževali 500. obletnico reformacije, ki je Slovencem prinesla prvo knjigo in jezik, ki nas je utemeljil. Letos pa obeležujemo 100. obletnico smrti največjega slovenskega pisatelja in dramatika, Ivana Cankarja.

  Listino o častnem pokroviteljstvu so prejele naslednje ustanove pobudnice: Bralno društvo Slovenije, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društvo slovenskih pisateljev, Mariborska knjižnica, Mestna knjižnica Kranj, Mestna knjižnica Ljubljana, Slovenska sekcija IBBY, Združenje slovenskih splošnih knjižnic in Zveza bibliotekarskih društev Slovenije.

  V imenu ustanov pobudnic sta se zahvalili gospa Dragica Haramija, predsednica Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS, in gospa Savina Zwitter, predsednica Bralnega društva Slovenije.

  Gospa Haramija je v nagovoru izrazila prepričanje, da je današnji prejem listin zaveza vsem, da bodo vedno znova zastavili besede za ozaveščanje o pomenu branja. »Branje je vstopanje v svetove, ki jih drugače morda nikoli ne bi spoznali,« je dejala gospa Haramija in dodala, da je največja čarovnija takrat, ko se otrokom pričnejo črke sestavljati v besede in le te dobijo pomene.

  Po uradnem delu sprejema sta ambasadorja kulturno-umetnostne vzgoje letošnjega evropskega leta kulturne dediščine, pravljičar Žiga X. Gombač in ilustrator Ivan Mitrevski, za sodelujoče otroke, priredila bralnico pod krošnjami.

   

Zadnja novica

Za družine brezplačno

Spoštovane družine!

Muzeji, galerije in druge kulturno - umetnostne ustanove za vas brezplačno odpirajo svoja vrata. Od 15. maja – mednarodnega dneva družin do konca Tedna družin – 22. maja, vas vabimo k ogledu stalnih zbirk, tematskih razstav ali posebnih dogodkov, ki vam bodo polepšali dan.

Na tej povezavi vam posredujemo seznam vseh ustanov in ob koncu tudi prireditve in dogodke, ki jih pripravljajo nekatera naša društva in zveze prijateljev mladine po Sloveniji.

Skupaj z otroki boste spoznavali skrivnosti umetnosti, se zabavali, učili ter tako skupaj preživeli zanimive urice vašega prostega časa.


Vljudno vabljeni!

 


Arhiv novic  

Konvencija o otrokovih pravicah

Poenostavljena konvencija o otrokovih pravicah


Mednarodno priznanje za mlade


Telefon za otroke in mladostnike


Koledar aktivnosti


Koristno

Prijava na e-obveščanje
Počitniški programi MZPM
Programi za podjetja
Podporniki MZPML
Dohodnina 0,5%
Pogosta vprašanja