Za starše                              

Za starše

Delavnice in programi za starše

 • Program za mlade MEPI

  Mednarodni program MEPI mladim omogoča, da v okviru neformalnega učenja, z aktivno udeležbo na različnih področjih (prostovoljstvo, veščine, šport in odprava), odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale. Program izhaja iz predpostavke, da mora mladostniku aktivna udeležba v programu predstavljati osebni izziv.

  Program mlade opremi z znanji, veščinami in osebnostno-socialnimi kvalitetami (komunikacija, sodelovanje, reševanje problemov, kreativnost in kritično mišljenje, vodenje, pravičnost, odgovornost, spoštovanje, pripadnost skupnosti, solidarnost, idr), ki jih znotraj formalne izobrazbe lahko pridobijo v manjši meri.

  • Mladi skozi program:
  • Pridobijo izkušnje, ki jim koristijo tako v vsakdanjem kot v poklicnem življenju;
  • Odkrivajo svoje potenciale in talente;
  • Raziskujejo nova interesna področja;
  • Krepijo zavest o pomenu zdravega življenjskega sloga;
  • Sklepajo nova prijatelja in poznanstva;
  • Naučijo se postaviti in dosegati cilje;
  • Imajo boljše možnosti zaposlovanja.

  »Da zadeve ne ostanejo le na papirju ali v praznih besedah, morajo otroci svoje zastavljene cilje tudi stalno izpolnjevati. Na žalost živimo v času, ko se vse vrti okoli posameznika, ko je vse preveč prisoten egoizem, individualizem, ko se vse vrti okoli denarja, zaslužka. MEPI otroke spodbuja v drugo smer. Prebuja jih, da znajo prisluhniti sočloveku, da se zavedo, da z nami bivajo tudi drugačni ljudje.« , pravi mama ene izmed udeleženk.

  Več informacij o vključitvi vašega otroka v program MEPI najdete na www.mepi.si ali pa nas kontaktirajte: tanja.povsic@mzpm-ljubljana.si, telefonska :01/434 03 24.

Zadnja novica

Za družine brezplačno

Spoštovane družine!

Muzeji, galerije in druge kulturno - umetnostne ustanove za vas brezplačno odpirajo svoja vrata. Od 15. maja – mednarodnega dneva družin do konca Tedna družin – 22. maja, vas vabimo k ogledu stalnih zbirk, tematskih razstav ali posebnih dogodkov, ki vam bodo polepšali dan.

Na tej povezavi vam posredujemo seznam vseh ustanov in ob koncu tudi prireditve in dogodke, ki jih pripravljajo nekatera naša društva in zveze prijateljev mladine po Sloveniji.

Skupaj z otroki boste spoznavali skrivnosti umetnosti, se zabavali, učili ter tako skupaj preživeli zanimive urice vašega prostega časa.


Vljudno vabljeni!

 


Arhiv novic  

Konvencija o otrokovih pravicah

Poenostavljena konvencija o otrokovih pravicah


Mednarodno priznanje za mlade


Telefon za otroke in mladostnike


Koledar aktivnosti


Koristno

Prijava na e-obveščanje
Počitniški programi MZPM
Programi za podjetja
Podporniki MZPML
Dohodnina 0,5%
Pogosta vprašanja