Za starše                              

Za starše

Aktualni dogodki

 • Tisočeri obrazi Ljubljane

  Mestna zveza prijateljev mladine od leta 2014, v sodelovanju s profesionalnima fotografinjama Tino Ramujkič in Polono Ponikvar, izvaja brezplačne fotografske delavnice v sklopu projekta "Skozi moje oči", ki je namenjen ljubljanskim osnovnošolcem tretje triade. Gre za večplasten projekt, ki je sestavljen iz niza 10 delavnic, kjer otroci osvojijo teoretično in praktično znanje iz fotografije, ki se zaključi z razstavo fotografij otrok.

  Rdeča nit letošnjih delavnic je bila obeleženje lepot in znamenitosti Ljubljane, nekakšen »hommage« mestu Ljubljana, tako v arhitekturnem, krajinskem in stavbarskem smislu kot tudi kulinaričnem in umetniškem smislu. Otroci so skozi svoje objektive lovili nove perspektive Ljubljane, njene prebivalce in ulice, kulinarične specialitete, raziskovali zakulisje hramov umetnosti in Plečnikove stavbarske mojstrovine, se popeljali po strugi Ljubljanice in ovekovečili mostove čez Ljubljanico ter Ljubljano doživeli z rečne gladine, se podali visoko nad Ljubljano in mesto spoznali s ptičje perspektive.

  Otroci so z osvojenim fotografskim znanjem in veščinami ustvarili kreativne in domiselne podobe Ljubljane, v njih pa prav tako zajeli svojo otroško igrivost in prešernost, ki je navsezadnje glavni cilj delavnic Mestne ZPM Ljubljana.

  Njihove fotografije, nastale v času izvedbe projekta, so na ogled v desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani, vse do 6. junija 2019 (z izjemo sobote, 25.5., ko je v istem prostoru drug dogodek). Vstop je prost!

  Avtorji fotografij:

  1. TADEJ PRERADOVIČ JARC
  2. NEJC KOVAČ
  3. EVA REŽEK
  4. SARA MITROVIČ
  5. ENSAR KANURIĆ
  6. BOR ŠTRUKELJ
  7. TISA-ULA ŠTRUKELJ
  8. SVEN ŠEBERNIK
  9. SVIT ZAJC
  10. ŽIVA PONIKVAR
  11. MATEVŽ JANČ

  Za izvedbo projekta se najlepše zahvaljujemo podpornikom in prijateljem Mestne ZPM Ljubljana:

  • Mestna občina Ljubljana za čudovit razstavni prostor
  • Studio Fotoformat d.o.o. za razvijanje fotografij
  • Slaščičarna in kavarna Zvezda, kjer so se otroci urili v makro fotografiji
  • Lutkovno gledališče Ljubljana (LGL), ki nam je odprl vrata v svoje gledališče
  • Rečni plovbi »Ladjica«, ki nam je omogočila plovbo po Ljubljanici
  • KREATIVNI FOTO ATELJE, Tina Ramujkić (www.tecaji-fotografije.si)
  • Lunaria, Polona Ponikvar