Za starše                              

Za starše

Programi za otroke

 • V Žarišču
  Program "V Žarišču" je sestavljen iz šest 90 minutnih delavnic, ki so namenjene otrokom tretje triade. 
   
  Program lahko izvedemo na vaši osnovni šoli posebej za vaše učence, lahko pa se vaši učenci pridružijo izvedbi programa, ki ga v letu 2017 izvajamo na OŠ Koseze, Ledarska 23. 
   
  Delavnice na OŠ Koseze se izvajajo ob četrtkih, začenši v četrtek, 23. marca. Vse delavnice se izvajajo od 13:30 do 15:00 ure.

  Termini delavnic:

  • Četrtek, 23.3. ob 13:30 uri: Moja Družina in moje vrednote  = delavnica je namenjena spoznavanju samega sebe in svojega prostora znotraj lastne družine, vrednot, ki jih v družini živimo, kot tudi osveščanje/učenje otrokovih pravicah. Pogovorili se bomo tudi o temu, kaj stoji za našimi pravicami.
  • Četrtek, 30. marec ob 13:30 uri: Medvrstniško nasilje in vloge, ki jih prevzamemo = delavnica je namenjena osveščanju o pomembnosti prepoznavanja medvrstniškega nasilja in pravočasnega ukrepanja ob njem; razvijanju pozitivnih stališč in ničle tolerance za nasilje. Obravnavali bomo tudi vloge, ki jih udeleženci medvrstniškega nasilja prevzamemo.
  • Četrtek, 6. april ob 13:30 uri: Mavrica čustev in kako ju sprejemam = delavnica je namenjena prepoznavanju široke palete čustev, ki jih imamo, ter prepoznavanje našega odnosa do posameznih čustev - s katerimi se čustvi lažje sprejemamo, katera so tista čustva, ki nam "obležijo" in so za nas težka, kaj lahko zatrta čustva sprožijo v našem telesu in kako se lahko to odraža.
   Četrtek, 13. april ob 13:30 uri: Puberteta in odraščanje - kako se znajdem v svojem telesu = delavnica je namenjena osveščanju in razumevanju telesnih in čustvenih sprememb, ki se dogajajo v telesu mlade človeka med puberteto, kaj to sploh puberteta je, poiskali bomo odgovore na vprašanje: Ali sem sedaj odrasel? in Kaj pomeni odgovornost?
   Četrtek, 20. april ob 13:30 uri: Alkohol?! NE, hvala! = delavnica je namenjena prepoznavanju različnih "pasti", s katerimi se mladi soočajo, ter opolnomočenje mladih, da lažje in brez slabe vesti, postavijo lastne, osebne meje in se odločijo za zdravo izbiro.
   Četrtek, 27. april ob 13:30 uri: PO – MOČ: humanitarnost in/ali solidarnost = delavnica je namenjena ozaveščanju pomena medsebojnega sobivanja, razlike med humanitarnostjo in solidarnostjo, na kaj moramo bili pozorni pri po-moči drugim.

  Število mest na delavnicah je omejeno, zato je prijava obvezna!

  Za več informacij pokličite: 01/ 434 03 24 ali pišite na: tanja.povsic@mzpm-ljubljana.si 

  Projekt V Žarišču sofinancira MOL