Fotkajdoma# razstava fotografij mladih fotografov

V času od srede, 20. maja pa do srede, 3. junija 2020 vabljeni na ogled fotografij mladih fotografov, nastalih v sklopu projekta SKOZI MOJE OČI, katerega smo v e-obliki izvajali v času epidemije.

Mestna zveza prijateljev mladine od leta 2014 izvaja brezplačne fotografske delavnice v sklopu projekta Skozi moje oči, namenjenega osnovnošolcem tretje triade. Projekt je sestavljen iz niza 10 delavnic, na katerih otroci osvojijo teoretično in praktično znanje iz fotografije, zaključi pa se z razstavo fotografij otrok.

Letošnji foto tečaj so zaznamovale izredne okoliščine, v katerih se je znašlo svetovno prebivalstvo, vendar pa nas to ni ustavilo in smo tečaj s terena preselili v svoje domove. Če smo sprva dvomili v enakovredno učinkovitost in poučnost spletnega tečaja, smo kmalu ugotovili, da je bil naš dvom povsem odveč. Otroci, njih 11, so se tečaja redno udeleževali, natančno upoštevali navodila in vestno opravljali domače naloge, pri katerih je včasih sodelovala vsa družina. Rezultat spletnega tečaja, kjer smo si bili blizu, pa vendar daleč, so fotografije, ki odražajo globoko povezanost fotografa s svojimi motivi, odražajo željo po znanju, po izboljšanju, po izdelavi vrhunskih posnetkov, odražajo tesnejši stik s svojimi bližnjimi in izražajo edinstven umetniški izraz. Skozi cikel foto delavnic na daljavo je počasi nastala fotografska razstava z izjemnimi fotografijami mladih avtorjev.

Nastale fotografije so na ogled v desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani in sicer od srede, 20. maja pa vse do srede, 3. junija 2020.

Vstop je prost, zato dobrodošli!

Comments are closed.