Razstava Skozi moje oči

Že od leta 2014, v sodelovanju s profesionalno fotografinjo Tino Ramujkič, izvajamo brezplačne fotografske delavnice v sklopu projekta "Skozi moje oči", ki je namenjen osnovnošolcem tretje triade.

Letošnjo vsebino projekta SKOZI MOJE OČI smo, skozi dokumentarno fotografijo, ovili v črno - belo tehniko. Skozi ciklus desetih delavnic smo se sprehodili po Ljubljani, iskali njene skrite kotičke in s svojim orodjem, fotoaparatom, beležili zaznani trenutni čas in prostor. Poudarek smo dali ulični umetnosti, arhitekturi, ljudem,… Učili smo se kako ustvariti silhueto, kako zamrzniti gibanje, kako sonce narediti v obliki zvezde in še veliko več.

Rezultat letošnjega projekta so fotografije, ki odražajo globoko povezanost fotografa s svojimi motivi, odražajo željo po znanju, po izboljšanju, po izdelavi vrhunskih posnetkov, odražajo tesnejši stik s svojimi bližnjimi in izražajo edinstven umetniški izraz. Skozi ta cikel foto seans je počasi nastala dih jemajoča fotografska razstava, čigavo svečano odprtje smo imeli v torek, 31. maja.

Razstava je na ogled do 15. junija v TR studiu, Vilhajreva 3. Ogled razstave je brezplačen, se je pa potrebno predhodno najaviti na telefonski številki 041 776 835.

Izvedbo projekta Skozi moje oči 2022 sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Comments are closed.