Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

V Žarišču

28. julija, 2022, 8:00 dop - 5:00 pop

Skozi različne vrste današnje vzgoje, so otroci mnogokrat spregledani ali pa se jim na ramena naložijo odgovornosti, katerim otroci niso dorasli niti za njih niso odgovorni (otroci kot projekti svojih staršev). To se odraža v razvoju njihove samopodobe, samozavesti, samovrednotenja in samospoštovanja. Le-to  posledično prinaša neadekvatna obnašanja in nezdrave izbire vedenja, tako v odnosu do samega sebe, kot tudi do vrstnikov oziroma širše družbe.

S programom V Žarišču, želimo pri otrocih krepiti in utrjevati predvsem njihovo samopodobo, zaupanje vase, zaupanje v lastne odločitve in zdrave izbire, jih krepiti pri postavljanju osebnih meja v odnosu do sebe in do različnih manipulacij iz okolja.

Program je sestavljen iz niza šestih delavnic, vsebine delavnic pa so sledeče:

  • Moja Družina in moje vrednote = delavnica je namenjena spoznavanju samega sebe in svojega prostora znotraj lastne družine, vrednot, ki jih v družini živimo, kot tudi osveščanje/učenje o otrokovih pravicah.
  • Medvrstniško nasilje in vloge, ki jih prevzamemo = delavnica je namenjena osveščanju o pomembnosti prepoznavanja medvrstniškega nasilja in pravočasnega ukrepanja ob njem; razvijanju pozitivnih stališč in ničelne tolerance do nasilja. Obravnavali bomo tudi vloge, ki jih udeleženci medvrstniškega nasilja prevzamejo.
  • Mavrica čustev in kako jih sprejemam = delavnica je namenjena prepoznavanju široke palete čustev, ki jih imamo, ter prepoznavanje našega odnosa do posameznih čustev - s katerimi čustvi se lažje sprejemamo, katera so tista čustva, ki nam "obležijo" in so za nas težka, kaj lahko zatrta čustva sprožijo v našem telesu in kako se lahko to odraža?
  • Puberteta in odraščanje - kako se znajdem v svojem telesu = delavnica je namenjena osveščanju in razumevanju telesnih in čustvenih sprememb, ki se dogajajo v telesu mladega človeka med puberteto, kaj to sploh puberteta je, poiskali bomo odgovore na vprašanje: Ali sem sedaj odrasel? in Kaj pomeni odgovornost?
  • Alkohol?! NE, hvala! = delavnica je namenjena prepoznavanju različnih "pasti", s katerimi se mladi soočajo, ter opolnomočenje mladih, da lažje in brez slabe vesti, postavijo lastne, osebne meje in se odločijo za zdravo izbiro.
  • PO – MOČ: humanitarnost in/ali solidarnost = delavnica je namenjena ozaveščanju pomena medsebojnega sobivanja, razlike med humanitarnostjo in solidarnostjo, na kaj moramo bili pozorni pri po-moči drugim.

Za koga: delavnice so namenjene otrokom tretje triade.

Način izvedbe: projekt/delavnice v dogovoru z vami izvedemo le v enem razredu ali pa vsako posamezno delavnico izvedemo v drugem razredu (glede na potrebe skupine).

Cena: kontaktirajte nas na e-naslov: tanja.povsic@mzpm-ljubljana.si

Podrobnosti

Datum:
28. julija, 2022
Čas:
8:00 dop - 5:00 pop

Prijave so zaključene za ta dogodek