Teden otroka

Teden otroka se obeležuje v prvem tednu oktobra, ko pozornost širše javnosti z različnimi okroglimi mizami, konferencami in izobraževalnimi delavnicami, želimo usmeriti na otroke in mladino.

Letošnji Teden otroka obeležujemo v tednu od 4. do 10. oktobra 2021, naslov Tedna otroka pa bo znan okrog 20. avgusta 2021.

Poslanica Tedna otroka 2020

Po navadi smo v času Tedna otroka(R) za predšolske in osnovnošolske otroke, v sodelovanju z različnimi organizacijami in ustanovami, kot so: Gasilska brigada, Reševalna postaja, RTV Slovenija, POP TV, tiskarne, Hipodrom Ljubljana, Lutkovno gledališče Ljubljana, Kolosej, Kinodvor, Železniški muzej, Atlantis,...organizirali nešteto brezplačnih predstav, ogledov filmov, muzejev,  obiske in seznanitev s delovanjem naštetih organizacij in zavodov...

V letu 2020, zaradi preprečevanja širjenja virusa COVID 19 in vzdrževanja varnostih ukrepov, organiziranih dogodkov nismo ponujali, smo pa za vas pripravili Idejnik - Odgovor je pogovor, ki vsebuje nekaj idej, kaj lahko počnemo z otrokom/z otroci, da se med seboj bolj spoznamo in se več pogovarjamo.

Več informacij o Tednu otroka najdete tu.